M on yrityksille loistava tilaisuus lisätä myyntitiimin tuottavuutta ja parantaa asiakashallintaansa . Työkalu, jonka avulla voit luoda liittoutumia muiden osastojen, kuten markkinoinnin ja asiakaspalvelun, kanssa.
Jos haluat parantaa kannattavuutta ja asiakashallintaa CRM-ohjelmistolla, sinulla on avoin ovi uusille automaatiomahdollisuuksille, eikä kaupallisia sopimuksia vältyisi.
Sisällysluettelo
1. Milloin tarvitsen CRM:n?
1.1. Miksi yritykseni tarvitsee CRM:n?
2. Optimoi asiakashallinta CRM-ohjelmistolla
2.1 Tunnista myynnin KPI:t
2.2 Rajaa myyntivaiheet
2.3 Mittaa ja seuraa tavoitteita
2.4 Segmentoi yhteystiedot
2.5 Myyntikanavan tarkistus
3. Paranna kannattavuutta oikean asiakaspäällikön avulla
4. CRM:n edut markkinoinnissa ja myynnissä
1. Milloin tarvitsen CRM:n?
Kaikki yritykset eivät ole sillä tasolla, että tarvitsevat asiakashallintaohjelmistoja. Lisäksi uskallamme sanoa, että yrityksesi ei tarvitse teknologiaa ilman, että olet ensin kehittänyt yksinkertaisen prosessimallin, jota seurataan liikesuhteissa.
Kun haluat kasvattaa myyntiä ja hallita kokonaista myyntitiimiä, CRM-hallinta on paras idea yrityksellesi .
Miksi yritykseni tarvitsee CRM:n?
Pääasiassa kaikki myynti-, suhdemarkkinointi- tai tilipohjaiset markkinointitoimenpiteet voidaan keskittää yhteen CRM-ohjelmistoon, jossa on kaikki tärkeät asiakastiedot.
Jotta CRM:n käyttöönotto onnistuisi ja myyntiedustajat näkevät sen hyödylliseksi, on välttämätöntä, että sinulla on metodologia myyntiprosessien määrittelyyn.
Menetelmän ansiosta ohjelmiston ohjelmointi on paljon helpompaa, sillä siirrämme tiimin työskentelyn ohjeistukset ja ohjeet myynnin digitalisointijärjestelmään .
Toinen hyvin yleinen tarve asiakkaiden hallintateknologiaa käyttävien yritysten keskuudessa on organisoitu tietotietue , jotta kaikki muiden osastojen, kuten markkinoinnin tai asiakaspalvelun, synnyttämät tapahtumat tai viestintä voidaan yhdistää ja yhdistää jäsennellysti.
Monesti meillä on vankka ja ääretön tietokanta. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on Excel-tiedosto, jonka jaamme koko tiimin kesken, mutta hallinta on työlästä, tylsää ja täynnä virheitä. Lisäksi lisäämme tähän, että meillä ei ole kaikkia tietoja, osa niistä on vanhoissa sähköposteissa tai varmuuskopioissa sisäisillä palvelimilla. Yleensä meillä ei 2024 päivitetty puhelinnumeroluettelo maailmanlaajuisesti ole tilin alkuperää, joten emme voi mitata, mikä markkinointi- tai myyntikanava on se, joka raportoi suurimman sijoitetun pääoman tuoton (ROI). Myönnetään se, elämme kaaoksessa emmekä tiedä mistä aloittaa kaiken parantamiseksi.
Yhteenvetona voimme sitten luetella 8 indikaattoria jotka osoittavat, että tarvitsemme CRM:n :
Myyntitiimin tuottavuus on pysähtynyt eikä saavuta positiivisia tuloksia.
Asiakas- ja myyntinäkymien rekisteriä ei ole järjestetty , jokaisella myyjällä on erilainen ja keskittämätön tieto.
Emme tiedä tilien alkuperää , ja meidän on mahdotonta laskea kaupallisten toimiemme ROI:ta.
Markkinointi ja myynti toimivat eri tavoitteilla eivätkä jaa tietoa tuloksista.
Tietokantaamme ei ole segmentoitu, eikä meillä ole työkaluja segmentoinnin suorittamiseen .
Käytämme liikaa aikaa toistuviin ja työläisiin tehtäviin.
Tiedämme, että meidän on järjestettävä myyntikanavamme , mutta se vie meiltä liian paljon aikaa.
Emme seuraa tai analysoi myyntiprosessia . Toimintamme optimointi näyttää täysin epätodennäköiseltä.
Kun CRM-työkaluja työstetään menetelmällä ja organisoiduilla myyntiprosesseilla, onnistumme optimoimaan kaupallisen toiminnan . Tällä tavoin emme vain pysty myymään enemmän, voimme myös vähentää kitkaa, hallinnointikustannuksia ja parantaa asiakassuhdetta.
Uusi toimintakehotus
2. Optimoi asiakashallinta CRM-ohjelmistolla
Yksi vinkeistä, jonka olemme jo hieman maininneet edellisessä kohdassa, on määritelty myyntiprosessi . Tämä on epäilemättä lähtökohta le zen et l’art de se démener kaupallisen osastosi kannattavuuden parantamiselle ja CRM-ohjelmiston käyttöönotolle.
Yhteenvetona voidaan todeta, että asiakas aleart news hallintaprosessissa on oltava vähintään 4 kaupallista päävaihetta : KPI:iden tunnistaminen, myynnin vaiheiden rajaaminen, mittareiden ja tavoitteiden saavuttamisen seuranta, segmenttien kontaktit, myyntisuppilon suorituskyvyn jatkuva tarkistaminen .
2.1 Tunnista myynnin KPI:t
Ensimmäinen vaihe on perusta seuraaville vaiheille. Kun tunnistamme KPI:t (Key Performance Indicators), pystymme arvioimaan tuloksia optimaalisesti ja mittaamaan toimintaamme . Myynnin KPI:t voivat olla esimerkiksi: laskutus, uusien myyntimahdollisuuksien hankinnan määrä, ajat ja kaupallinen kate myynnin päättämiseen.
Näiden mittareiden avulla voimme asettaa vuosittaiset, neljännesvuosittaiset ja kuukausittaiset tavoitteet, jotka auttavat meitä parantamaan osastomme kannattavuutta.