Un messaggio di solidarietà da Trusted Shops

U današnjem članku smo vam pripremili nešto drugačije nego inače. Želimo vam pokazati svoja lica i pokazati vam našu blizinu u ovom izazovnom razdoblju za e-trgovinu i život općenito. Želimo vam pokazati da je Trusted Shops tu za vas i vašu e-trgovinu, čak i u teškim vremenima kao što je ovo.

Današnji članak nije o strategijama internetskog marketinga, optimizirane naplate ili društvenih medija. Posebne okolnosti u kojima se nalazimo u Italiji navele su nas na razvoj ove nekonvencionalne ideje za

oju se nadamo da će vam izmamiti osmijeh na lice

Ovo je poruka solidarnosti.

Razdoblje izazova za e-trgovinu
E-Commerce se nalazi pred novim razdobljem, promjenom koja utječe na naš svakodnevni život.

Poput mnogih tvrtki, Trusted Shops također se suočio s velikom promjenom i čini svoj mali dio kako bi spriječio širenje koronavirusa i očuvao zdravlje više od 500 zaposlenika: svi su naši uredi zatvoreni, timovi rade od kuće.

Naš IT tim naporno je radio kako bi osigurao da svi zaposlenici Trusted Shopsa imaju sustave i alate koji

su im potrebni za rad na daljinu dok nastavljaju pružati

istu uslugu našim klijentima (i njihovima) .

Unatoč ovoj promjeni koja utječe na živote svih nas, želimo vas uvjeriti da smo 100% operativni i na raspolaganju za sva pitanja, potrebe ili podršku. Ne ustručavajte se kontaktirati nas!

U današnjem članku, Trusted Shops Italia vam želi pokazati svoju prisutnost i podršku našeg tima:

Nije lako naći se iz dana u dan u situaciji duboke neizvjesnosti i izvan uobičajena četiri radna zida.
Nedostaju kolege, nedostaju pauze za kavu s timom, ali zahvalan sam što radim za tvrtku kakva je Trusted Shops, uvijek blizak i pažljiv pre Lista e -pošte industrije ma svojim suradnicima,
bitno je da sam sebi nametnuo uobičajenu rutinu da bih se suočio s ovom karantenom, a čini se
da je on ravnodušan prema mojoj prisutnosti .

Lista e -pošte industrije

zabrinjavajuće situacije. Italija, izdrži! #sve će biti dobro

“U ovom konkretnom trenutku sam još bl usonon malfrue en la jaro iži svojim klijentima, nudeći svu svoju podršku. Šaljem iskrene pozdrave iz Kölna svim Talijanima.”
“Radeći od kuće, čini se da život ide malo sporije nego inače. Odvajam više vremena da nazovem prijatelje i obitelj u Italiji, čak i samo da popričam s onima koji ne mogu izaći iz kuće ili ne rade .kreativnost i želja da se osjećamo bliski su j aero leads oš jači u ovom periodu, tako da svaki dan pišemo jedni drugima u WhatsApp grupama i organiziramo virtualne događaje da ostanemo u društvu.”
“Čak i ako nam sada brige i neizvjesnosti okupiraju misli, još uvijek moramo vidjeti pozitivnu stranu situacije: više razgovaramo s prijateljima i obitelji, stres na poslu se smanjio i konačno imamo vremena

obaviti sve što smo odgađali. Bio je dar razumjeti što to znači ovdje i sada

“U ovom razdoblju sve se promijenilo, za sve.
Uz brige i poteškoće, ovo vrijeme nam donosi i priliku da vidimo što dobro nastaje u ljudima i zajednici: empatija, solidarnost, kreativnost.
Sve to pronalazim i u odnosu sa svojim klijentima, koji se suočavaju s ovom izvanrednom situacijom s jednakom velikom energijom i inventivnošću,
ja sam na njihovoj strani kao i
uvijek mi ćemo to učiniti!”

Za kraj: podrška u ovom izazovnom vremenu

E-trgovina je bez sumnje doživjela veliku promjenu. Za mnoge je promjena pozitivna: online prodaja porasla je do 113,7% u usporedbi s 2019. Online kupnja zapravo predstavlja jedini odgovor za zadovoljenje potreba Talijana, koji su, kako bi zaštitili svoje zdravlje, prisiljeni ostati kod kuće.

Zbog toga je povjerenje sada još važnije nego ikad: korisnici na mreži traže elemente koji im osiguravaju sigurnu kupnju na mreži od špekulanata cijenama .

Naši statistički podaci o jamstvima povrata novca koje su korisnici aktivirali posljednjih tjedana govore sami za sebe:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *