Как да използваме QR кодовете ефективно в дигиталния маркетинг?

Дигиталните търговци, които искат да подобрят играта си, трябва да знаят за невъзпятите герои на удобството и ангажираността: QR кодовете.

Тези изящни малки квадратчета са повече от просто технологична прищявка; те са вашият билет за свързване с вашата публика на съвсем друго ниво. Всички сме сканирали по едно в някакъв момент, нали? Сега е време да обърнете сценария! Гмурнете се с мен. Aокато проучваме как тези пикселизирани мощности могат да трансформират вашата дигитална маркетингова стратегия и да накарат аудиторията ви да се връща за още.

Ниво нагоре

Използване на QR кодове за подобряване на ангажираността на клиентите
Така че сте готови да представите вашата A-игра на маркетинговата маса. След като се научите да генерирате QR кодове, ще отключите сандък със съкровища от възможности. Помислете за това – тези малки кутии от черни и бели квадрати са като цифрови портали директно към света. Kойто сте създали за вашата публика. От най-новите промоции до завладяващи изживявания, те са вашето тайно оръжие за преодоляване на празнината между онлайн съдържание и взаимодействие в реалния свят. Може би седите там и се чудите как един прост код може да направи всичко това. Е, закопчайте, защото при всяко сканиране от камера на смартфон.

Потребителите могат незабавно да стигнат до вашите уеб страници и да проверят нови продукти или промоции, без да въвеждат дълги URL адреси или да търсят трескаво в имейлите си. Това е удобство, увеличено до 11, представете си, че получавате това. Kоето искате, само с бърз удар! Така че, независимо дали е на листовки, визитни картички или дори онези фънки стикери на щанда на кафенето, бъдете креативни! Ключът тук е да се уверите, Yе всеки код предоставя толкова неустоима стойност. Yе хората просто да не могат да не извадят телефоните си и да видят каква е цялата суета.

QR кодове

Вашият многофункционален маркетингов швейцарски армейски нож
Добре, разбирате основите и сте нетърпеливи да вградите тези пикселизирани скъпоценни камъни в стратегията си. Но дръж се! Не просто залепете QR код върху материала и го наречете ден. Тези лоши момчета могат да бъдат многофункционалният инструмент във вашия маркетингов пояс, ако се използват разумно.

Приспособете ги за всякакви цели – изграждане на имейл кампании, раздаване на кодове за отстъпка, насочване на трафика към ексклузивно съдържание или наслагването им върху филтри за социални медии за този допълнителен страхотен фактор.

Плюс това, с опции за персонализиране, като добавяне на вашето лого или промяна на дизайна, за да съответства на естетиката на вашата марка, те не трябва да са скучни – дайте им малко пица! Бъдете наясно, че данните са цар Купете услуга за масови SMS в нашата цифрова област. С проследими кодове ще получите информация в реално време за това кой се ангажира и колко добре се представят тези кодове.

Купете услуга за масови SMS

Това означава

Yе можете да прецизирате тактиката в движение въз основа на солидна информация, а не на предположения със затворени очи – край на хвърлянето на спагети по стената с надеждата, че нещо ще се залепи! Така че дивете! Смесете Li ede w swiv ROI нещата в различни платформи и медии; тествайте какво резонира най-добре с вашата целева тълпа. Възприемете гъвкавостта на QR кодовете не просто като маркетингов инструмент, а път за проучване, който води клиентите точно там, където искате.

Ангажиране на мига: QR кодове като интерактивни разказвачи
Вие сте отвлекли любопитството им; сега е време да ги приземите в разказа, който сте създали. QR кодът не означава само отваряне на връзка; това е покана за история, в която вашите клиенти са главни герои.

И нека си признаем

кой не обича да се чувства част от по-голяма adb directory история? Помислете дали да не включите тези нахални шлюзове в микса на различни сюжетни точки – може би започнете с енигматичен тийзър в социалните медии, който води до ексклузивно видео разкритие. Или какво ще кажете за отключване на глави от сериализирана история, свързана с пускането на вашия продукт? Това е като да създадете своя собствена мини-приключенска игра, при която всяко сканиране награждава потребителите с друго парче от пъзела

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *