5 razloga zašto vaša e-trgovina treba blog

U čemu je tajna protoka posjetitelja zainteresiranih za vaše proizvode i kupnju? Content Marketing, odnosno vaš blog.

Blog je moćan resurs. Ako ga nemate, griješite.

Konkurencija u e-trgovini je velika, ali ne biste trebali dopustiti da vas to uplaši. Blog koji govori o temama vezanim uz proizvode koje nudite i koji se stalno ažurira oružje je kojim možete uvjeriti svoje posjetitelje da ostanu s vama radije nego da kupuju kod nekog od vaših konkurenata.

Osim toga, blog vam može pomoći da povećate promet , a time i prodaju. Misao koja bi svakom prodavaču trebala izmamiti osmijeh.

Postizanje visoke razine prometa je poželjno, ali kako učinkovito transformirati posjetitelje u kupce?

Odgovor: s društvenim dokazom, tj. s recenzijama

Izgradite povjerenje. Povećajte svoju prodaju.

Otkrijte našu metodu

Što vam je potrebno za pokretanje bloga?
CMS ( sustav za upravljanje sadržajem): WordPress, Shopify, Hubspot itd. Sustav za upravljanje sadržajem prerogativ je za upravljanje blogom.

uređivački plan : odlučite koliko često ćete objavljivati ​​nove članke i odaberite zanimljive teme za svoju buyer personu.

ličnost kupca : poznavanje karakteristika i potreba tipičnog tipa kupca ključno je za stvaranje relevantnog sadržaja.

analiza konkurencije : očito je vaš cilj zadovoljiti

potrebe vaših kupaca (što bi trebalo biti ono što konkurencija ne može) . Tek nakon analize možete shvatiti koje su vaše snage i što trebate poboljšati.

prodajna strategija : postavljanje dobro definiranih ciljeva od velike je pomoći kada dođe vrijeme za analizu rezultata kako biste vidjeli što je funkcioniralo i, ako nešto nije išlo po planu, otkrili i promijenili što vas je kočilo. Ciljevi trebaju biti SMART (specifični, mjerljivi, dostižni, relevantni, pravovremeni).

Upravitelj sadržaja : Osim ako nemate volje i vremena, trebat će vam tim ili osoba koja će objaviti i ažurirati vaš sadržaj. Nadalje, Content Manager ima dubinsko znanje o SEO-u , tj. tehnici za davanje veće organske vidljivosti vašim stranicama i time privlačenje više prometa.

1. Povećajte kvalificirani promet
Dobivanje prometa i poslovanja na vašoj web-lokaciji e-trgovine trebala bi biti stvarnost, a ne san. A blog je savršeno sredstvo za postizanje tog cilja.

Ne samo da blog značajno poboljšava organski pr Liste faksa omet , već će vaši čitatelji moći crpiti inspiraciju iz vašeg sadržaja za svoje sljedeće kupnje. Također, ne podcjenjujte moć usmene predaje; zadovoljan kupac je kupac koji govori o vašem brendu i svojim najnovijim kupnjama na društvenim mrežama , jednom od

Liste faksa

najvažnijih kanala za online kupce

2. Podijelite svoje vrijednosti
Ispričajte priču svoje tvrtke putem svog bloga. Razg guglo povas serĉi ion ajn de ovarajte o svojoj filozofiji, idejama i proizvodima.

Drugim riječima, istaknite se od konkurencije: jasno dajte do znanja da ste najbolji u svom području jer ste strastveni u svom poslu.

Preporuka za čitanje: Što vas izdvaja od konkurencije? Koje USP-ove treba istaknuti?

3. Izgradite povjerenje
Kao što smo već spomenuli, privlačenje pro aero leads meta na vašu stranicu je važno, ali to nije sve: da biste povećali stopu konverzije, prvo morate biti u mogućnosti steći povjerenje posjetitelja. Prikupljanje recenzija kupaca već je izvrsna metoda, a njihovo prikazivanje na početnoj stranici ili stranicama proizvoda pomaže u stjecanju povjerenja onih koji vas još ne poznaju.

recenzije-wanapix

Wanapix prikazuje svoje recenzije na početnoj stranici.

Stvaranje osobne veze s klijentima postaje sve važnije u anonimnom i digitalnom svijetu. Blog o e-trgovini može proširiti malo “vrućine” na internetsku trgovinu, koja se ponekad može činiti hladnom ili bezličnom.

Novi poziv na akciju

4. Pokažite da imate duboko znanje o svojoj industriji
Blog vam omogućuje da istaknete svoje znanje, ideje i brend. Jednostavno rečeno: daje vam priliku pokazati da znate što radite.

Ako ste zabrinuti da nemate dovoljno ideja za stalno ažuriranje bloga, razmislite o tome koja bi pitanja ili probleme mogli imati vaši tipični klijenti i napišite članak o tome.

Na donjoj slici vidite kako AgriEuro prikazuje članke bloga vezane uz proizvod koji korisnik gleda (u ovom slučaju kosilicu) pored lista proizvoda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *